Veel economielessen zijn verworden tot borrelpraat

In het tijdschrift voor economie, Economisch Statistische Berichten, beklaagde de Rotterdamse hoogleraar Peter van Bergeijk zich enige maanden geleden over het bedroevende niveau van het economieonderwijs bij het voortgezet onderwijs, havo en vwo. Lees de column van Arnold Heertje.


Van Bergeijk heeft zijn beide dochters afgeraden het vak economie te volgen, hoewel zij uitstekende economen zouden kunnen worden. Hij heeft ze voorgehouden dat je meer hebt aan natuurkunde en geschiedenis. Van Bergeijk heeft gelijk. Veel lessen zijn verworden tot borrelpraat. In mijn boek Economie, dat onlangs bij Prometheus is verschenen, geef ik een lijst van middelbare scholen die hun economieonderwijs door eenvoudige ingrepen weer op peil kunnen brengen.

 


Nu het eindexamen economie bij het vwo op een absoluut dieptepunt terecht is gekomen door toedoen van de incompetentie van het College voor de Examens is de tijd rijp voor het ingrijpen van de uiteindelijk verantwoordelijke staatssecretaris van Onderwijs, de heer Sander Dekker. Dat een aantal hoogleraren in de economie zich nu buigt over het examen juich ik daarom toe. Dieptepunten zijn nu eenmaal ook keerpunten.


Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <strong> <em> <blockquote> <ul> <ol> <li> <img>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.